Dit zijn de atleten die geselecteerd zijn voor het team.

Anneloes Goetze

Ik kijk er echt naar uit om deel te nemen met het Nederlandse team. Mijn kracht is de vertical discipline en dat wil ik laten zien in Annecy op een heel mooi parcours en met veel sterke internationale deelnemers.

 

Mijn favoriete plek is in de bergen en ik vind hardlopen een prachtige manier om door de bergen te bewegen. Hier voel ik me gelukkig, sterk en vrij.

 

Ik ben al van jongs af aan heel graag actief in de bergen; klimmen, ski-alpinisme en in de laatste jaren heb ik het skyrunning en trailrunning ontdekt en is dit mijn grote passie geworden. Op mijn 13e ben ik over de Alpen gewandeld van München naar Tarzo. Enkele jaren later deed ik deze tour nog een keer maar dan in de helft van de tijd. En nu ren ik door de bergen en hou ervan mijn grenzen te verleggen. In 2019 deed ik mee aan mijn eerste trailrun. Ik was meteen enthousiast van deze sport. Sindsdien heb ik aan verschillende prachtige internationale trail- en skyraces meegedaan en ben hier helemaal in mijn element.

Anouk van de Coevering

Hardlopen is voor mij altijd de manier geweest om de natuur op te zoeken. Toen ik op mijn 18e uit huis ging en van het rustige Brabant naar Amsterdam verhuisde miste ik de natuur enorm. Elk weekend ging ik terug naar Brabant en ik kon ik niet wachten om mijn hardloopschoenen aan te trekken en voor een tijdje in de bossen te verdwijnen. Ik stippelde geen route uit, maar koos ter plekke de leukste en kleinste paadjes. Hierdoor werd de route vaak langer dan ik vooraf had gedacht, maar genoot ik enorm. Zo is het hardlopen en trailrunnen voor mij begonnen.

 

Toen ik in 2019 voor een halfjaar naar Nieuw-Zeeland vertrok wilde ik graag een van de 'Great walks' de Routeburn route wandelen, maar kwam er al snel achter dat je de hutten maanden van tevoren moet boeken, en dat had ik natuurlijk niet gedaan. Samen met iemand die ik daar had ontmoet opperde ik het idee om de route dan maar in 1 dag te gaan rennen, wel zo praktisch. We lieten ons 's ochtends vroeg afzetten aan de andere kant van de bergketen. En daar stond ik dan; met een veel te grote tas, geen geschikt eten en normale hardloopschoenen....Maar dat gaf tot mijn verbazing geen stress of onzekerheden. Er was namelijk maar 1 manier om weer terug in het hostel te komen, rennen! Deze prachtige route, de bergen, de speelsheid en de vrijheid die het trailrunnen mij gaf! Een nieuwe passie voor het leven!

 

Al vanaf kinds af aan ben ik dol op de bergen. Mijn ouders hebben me elk jaar meegenomen naar de Alpen en als klein kind wilde ik al niks liever dan zo snel en zo ver mogelijk omhoog lopen! Mijn ouders noemde me vaak berggeitje, maar hadden ook strenge regels: "Niet rennen in de bergen!", dat gedeelte van de opvoeding is helaas mislukt...

Mijn liefde voor de bergen, gecombineerd met de passie voor sport, maakt dat ik vaak in de alpen te vinden ben. Klimmen, alpineren, toerskiën; maar tegenwoordig ook steeds vaker trail-/skyrunnen. Ik heb weinig ervaring met wedstrijden, maar begin het steeds meer te ontdekken!

 

Dat ik nu mee mag doen aan het EK is een verrassing en een super leuke kans. Mijn verwachtingen zijn dus ook om veel ervaring op te doen, goed om me heen te kijken en veel te leren. Ik heb zin om onderdeel te zijn van het team en denk dat ik heel veel van de anderen atleten kan leren. Mijn uitdaging gaat zijn om alles te geven, maar niet te veel druk op mezelf te leggen. Ik wil er vooral van genieten!

Collin van Almkerk

Bij het EK hoop ik me te kunnen meten met andere lopers uit andere landen en belangrijke wedstrijdervaring op te doen. De wedstrijd zie ik als een mooi meetpunt hoe ik me verhoudt tot andere lopers uit Europa. Het wordt voor mij naast wat vroegere internationale crosswedstrijden mijn eerste competitie op Internationaal niveau.
Binnen de top 25% van het deelnemersveld finishen is mijn ambitie.

 

Tevens ben ik als sportdietist verbonden aan het EK Trailrunning team, waarbij ik samen met Maarten Mulder als de trailrunningcoach lopers help hun prestaties te optimaliseren.

 

De afwisseling van omgeving en de continu veranderende paden waarop je loopt spreken me enorm aan. Jezelf verplaatsen in grote machtige berglandschappen waarin je eigenlijk maar 1 klein stipje bent, is zo'n krachtig gevoel. Het geeft een gevoel van ongeëvenaard gevoel van vrijheid en kracht als je jezelf lang en snel door de bergen kunt verplaatsen. Je kan zoveel in een dag zien en jezelf over enorm veel verschillende soorten terrein verplaatsen. Deze combinatie en vrijheid heb je in geen enkele andere sport.

 

De passie voor de bergen en het trailrunnen is begonnen door de vroegere documentaires over Ueli Steck. Het je snel kunnen verplaatsen door technisch terrein sprak me zo aan dat ik dit ook wilde proberen. Via MST ben ik echt in aanraking gekomen met de trailsport, eerst met weekendjes België & Duitsland en later ook naar de Alpen.
Mijn eerste echte bergtrail heb ik gelopen in Oostenrijk, tijdens de zomer van 2018. Daarna ben ik steeds vaker naar de Ardennen en Alpen gegaan om mooie en uitdagende tochten te lopen. De tochten werden steeds technischer waardoor ik later alpinisme en trailrunning ging combineren.

 

Uiteindelijk heeft dit alles 2 jaar geleden geresulteerd in een verhuizing naar Innsbruck. Waar ik nu iedere dag kan genieten van de bergen en de trailsport.

Diederick Calkoen

In de omgeving van Annecy heb ik nog niet eerder gelopen, de nieuwe omgeving is sowieso al mooi! Ik denk dat de organisatie van het evenement erg goed zal zijn. Het EK wordt georganiseerd onder de vlag van de Maxi-race, die al erg vaak en goed is georganiseerd. Als het om de races gaat, de up & down en de vertical km, verwacht ik twee snelle races. Waarschijnlijk zijn het parcours erg goed renbaar en zullen de wedstrijden voornamelijk op snelheid gewonnen gaan worden. Goed te trainen in Nederland dus!

 

Sinds mijn jeugd ging ik elk jaar wel de bergen in; in de zomer met een tentje of huttentocht en in de winter op de latten. Van jongs af hield ik al van het avontuur, het liefst overnachten in een tentje of een bivak. Tijdens een wandeltocht (L1) met vrienden van Garmisch-Partenkirchen (DE) naar Brescia (IT) is de liefde voor lange afstanden hardlopen/hiken ontstaan. Het lopen ging mij met bepakking erg makkelijk af en de laatste 200 km van de 400 km heb ik verhoogd tempo gesoleerd. Na de tocht van zomer 2015 kwam ik een artikel tegen over de UTMB, voor de OCC race ben ik punten gaan halen. Bij de OCC-inschrijving van 2016 werd ik uitgeloot, maar heb ik wel nog mee kunnen doen aan de YCC (tweede plek). In 2017 heb ik mij echt kunnen bewijzen in Chamonix en heb ik tijdens een regenachtige editie mij naar een negende positie weten te lopen. Daarna is het hard gegaan en ben ik meerdere keren met het Nederlandse team op stap geweest voor trail running en skyrunning. Sinds de zomer van 2020 was ik een langere tijd geblesseerd geweest en lagen de prioriteiten even anders in mijn leven. Sinds vorige zomer ben ik weer lekker aan het lopen; ik kijk ernaar uit om weer voor het Nederlandse team uit te komen!

Ewoud Laudy

Het is voor mij de eerste keer dat ik een langere wedstrijd op europees wedstrijd niveau loop. Qua positie verwacht ik daar niet teveel van omdat het deelnemers veld heel sterk zal zijn. Ik voel me fit en heb de winter ook lekker door kunnen trainen dus ik voel me klaar om het maximale uit mezelf te halen.

 

Ik zoek altijd een nieuwe uitdaging, zo ging dat van trails in de Benelux naar een keer de bergen in met Limone skyrace in 2018. Toen was ik meteen verkocht door de uitdaging van het terrein en de uitzichten!

 

Toen ik 17 jaar was liep ik mijn eerste obstacle run daarvoor had ik nooit hard gelopen. De uitdaging van klimmen en rennen vond ik heel leuk. De jaren daarna liep ik veel races in het binnen en buitenland. Toen ontdekte ik de trails in de benelux en al vlot daarna ook de trails/skyraces. De trails/skyraces zijn echt mijn ding daar zoek ik altijd een mooie uitdaging in of dat nu een hele technische race is of een langere race zoals het EK of een vertical ik vind het allemaal leuk!

Giselle Slotboom

Mijn doel voor t EK is om op de vertical in de top 10 te lopen, als alles goed gaat hoop ik beter uit de bus te komen als in 2022, dat was een 8ste plek. Daarnaast ga ik we uiteraard voor zo veel mogelijke punten te scoren voor ons team. Het is voor het eerst sinds ik heb meegedaan dat wij met een Nederlands team op het EK berglopen uitkomen. Ik heb dan ook ontzettend veel zin om samen met de andere atleten zo goed mogelijk team klassement neer te zetten!

 

De combinatie van hardlopen en lekker in de bergen zijn is voor mij de ideale combinatie. Het avontuur om op plekken te komen waar je wandelend, fietsend of met de auto niet kunt komen. Daarnaast vind ik het leuk om mijzelf te testen op een uitdagend parcours waar je met meer rekening moet houden dan je klokje en kilometer tijden. Bij zo’n uitdaging, meestal de top van een berg, kan je bijkomen met zulke gave uitzichten, en de beloning van een mooie afdaling.

 

Ik ben in 2017 begonnen met berglopen. Ik ronde een periode af waar ik tijdens mijn studie heel intensief met baanatletiek en cross bezig was geweest. Toen wilde ik een tijdje vooral voor t leuk hardlopen, en al woonende in Salt Lake City, Utah, USA werd dat al snel op de vele kilometers trails hier. Uiteindelijk groeide toch weer de interesse in het competitie aspect. Dat werd al heel snel beloond met het uitkomen voor t nederlands team in 2018!

Huub van Noorden

Ik had me voorgenomen om dit jaar geen trail wedstrijden meer te lopen. Even een jaartje van bezinning en andere avonturen maken. Tot dat er opeens een telefoontje kwam uit Frankrijk met de vraag ik mee wilde doen aan het EK trail Annecy. Na wat wikken en wegen heb ik besloten om deze specifieke wedstrijd op te nemen in mijn 'lege' wedstrijdagenda en hem te omcirkelen als hoofddoel van dit jaar. Qua verwachtingen over het EK leg ik de lat niet te hoog. Want dat zorgt voor onnodige stress. Genieten van het moment en dan komt de prestatie vanzelf.

 

Hardlopen in de bergen is voor mij de ultieme beleving van vrijheid in de natuur die ik dan mooi kan combineren met mijn passie voor het hardlopen.

 

Circa 15jaar geleden ben ik in aanraking gekomen door een stel trail hippies uit Rotterdam. In Nederland stond het toen nog echt in de kinderschoenen, maar door inspirerende verhalen van deze hippies werd het aantrekkelijk om de stap naar de onbekende trail wereld te zetten. Met kleine groepjes gingen we op ontdekking in Europa en zodoende rolde ik van het ene avontuur in het andere trail avontuur. En werd het mijn passie. Sinds dien heb ik vele mooie wedstrijden mogen lopen door heel Europa. Prestatie en beleving gaan bij mij hand in hand. Zonder die beleving is er geen prestatie. Daarnaast is het samen beleven misschien wel het mooiste wat er is in deze sport. En daarom zie ik er naar uit om samen met dit NL Team eind Mei richting Annecy te gaan.

Martsje Hell

De afgelopen jaren heb ik al het geluk gehad om al enkele keren uit te komen voor het Nederlandse skyrunning team bij grote events. Om je land te representeren op grote events heeft iets magisch. Iedereen heeft zo hard gewerkt en getraind om daar te staan en ik verwacht dat Annecy dit gevoel ook zal geven. Vooral omdat het zo’n enorm evenement is met zoveel landen en atleten die deelnemen. De beste van Europa zullen aan de startlijn staan en dit zijn vaak namen waarover je alleen maar in artikelen leest! Om dan met ze in het startvak te staan, samen met je andere teamgenoten – is gewoon super stoer. Ik kan niet wachten!

 

Bijna 15 jaar geleden ben ik van Nederland naar Noord Ierland verhuisd. Dit hele kleine landje heeft hele mooie bergen: De Moune Mountains! Ook Ierland heeft enorm mooie berg reeksen – MacGillycuddy’s, Wicklow, Galtees, Maumturks, Bluestacks en ga zo maar door. En dat allemaal goed te bereiken. Er zijn vaak races in deze gebieden en de combinatie van de fysieke inspanning, de ruigheid van de natuur, exposed to the elements, en altijd helemaal zelfvoorzienend doet iets met je. Het voelt altijd goed als je thuis komt en je hebt echt je biertje en pizza verdiend!

 

Als student weet ik nog dat ik een keer meedeed aan de Utrechtse Singelloop, een 10km race – ik moest vaak stoppen en kwam net binnen het uur binnen. Wel fietste ik altijd graag en ook best veel - vooral tegen het einde van m’n studietijd. Dit zette ik door toen ik naar Noord Ierland verhuisde en werd lid van de lokale fietsclub. Het waren vooral mannen en ik werd al snel heel veel beter – dat moest wel – om ze bij te houden! Toen ik in 2013 mijn huidige vrouw onttmoette was zij voor een Ironman aan het trainen en had enkele wedstrijden op de planning staan – incl een halve marathon. Ik weet nog goed dat ik dacht – hoe kun je ooit 13 miles rennen?! Maar meer gemotiveerd dan ooit, liep ook ik enkele maanden later een halve marathon. En nog best snel ook. Datzelfde jaar liep ik de marathon van Dublin. Ook gingen wij vaak samen naar de bergen – vooral Ierland, Schotland en Wales – maar ook wel fietsen in de Pyreneeën, Alpen en wandelen in Noord Italië en de Pico’s de Europa. Toen ik in 2016 erachter kwam dat er ook renwedstrijden in al deze bergen gehouden werden – ging ik hier aan deelnemen – en met mijn fiets, wandel en weg-achtergrond deed het best aardig. Het leuke is de variatie van terrein en afstanden – en de leuke community eromheen.

Renée Cardinaals

Ik begon met hardlopen omdat ik, geïnspireerd door mijn vader, aan mijn conditie wilde werken terwijl ik paard reed. Toen ik stopte met paardrijden ging ik op zoek naar een sport die laagdrempelig was en waarbij ik het resultaat volledig zelf kon bepalen door training (waar dat in de paardensport ook deels van de fysieke capaciteit van het paard afhankelijk is). Hardlopen lag voor de hand en ik begon er een liefde voor te ontwikkelen. Vooral toen ik trailrunnen ontdekte, aangestoken door de enthousiaste hardloopzaak eigenaar bij ons in de buurt.

 

Van de Nederlandse bossen naar de Ardennen, Vogezen en uiteindelijk de Alpen. Ik merkte al snel dat het klimmen en dalen niet uitdagend genoeg kon zijn. En ik merkte ook dat de lange afstanden in de bergen me veel meer trokken dan de race tegen de klok op het asfalt. Ondertussen ben ik daarop terug gekomen en waardeer ik de training op het asfalt en de baan ook, en krijg ik een enorme kick van PRs achterna jagen in de winter. Maar toch voel ik me weer écht op mijn plek als ik in het voorjaar richting de bergen trek om me voor te bereiden op de wedstrijden in het trail seizoen.

 

Zo ook dit jaar, waar ik in de 6 weken tussen Rotterdam marathon en het EK me in de bergen de laatste wedstrijd specifieke training zal doen. Ik heb mijn training deze winter anders aangepakt dan voorgaande jaren en ben erg benieuwd hoe het zal uitpakken op het EK. Mijn verwachtingen zijn positief: ik ben erg fit, kan een grote omvang trainen en heb erg veel geoefend met sportvoeding voor tijdens de wedstrijd. Ik heb ontzettend veel zin om met een sterk en divers Nederlands team richting dit EK te gaan!

Rens Nijman

Het EK in Annecy is mijn eerste internationale kampioenschap. Ik verwacht dat dit een hele mooie ervaring gaat zijn, ik ben benieuwd naar het terrein en de wedstrijd.


Hardlopen in de bergen is voor mij een ultieme manier om te ontdekken. Het is altijd een verrassing waar je uitkomt, hoe (renbaar) de paadjes zijn en hoelang het gaat duren.


Mijn eerste ervaring met hardlopen in de bergen is minder dan 2 jaar geleden, toen ik met mijn vriend op vakantie ging in de Pyreneeën. Vorig jaar liep ik mijn eerste trailwedstrijd en skyrace. In een hele korte tijd is het steeds meer mijn sport geworden. Vroeger heb ik atletiek gedaan en afgelopen jaren survivalrun. Hardlopen (met uitdagingen) is dus niet nieuw voor mij!

Renske Dickhout

Ik kijk uit naar een prachtig weekend met het Nationale team, en ik hóóp natuurlijk een sterke race te lopen! Aangezien de race ongeveer in mijn eigen achtertuin begint weet ik qua parcours in ieder geval goed wat me te wachten staat. Ik verwacht de laatste 15 km aardig stuk te gaan, als je al ongeveer met je voeten in het meer van Annecy staat, maar nog wel even bijna 1000 meter moet stijgen voordat je dan echt bij de finish bent.

 

Ik vind het fantastisch om als nietig stipje tussen de reuzen te bewegen en de lijnen van het terrein te volgen, alleen maar door je ene voet voor de ander te zetten. Er is zo veel te zien in de bergen, en stiekem kan je hardlopend veel meer op één dag zien dan wandelend. Misschien loop ik wel hard omdat ik bergen-fomo heb.

 

Van kinds af aan waren we ‘s zomers al in de bergen te vinden, en liep ik ook al hard. Op de baan, op de weg, en na een hardlooppauze van een paar jaar heb ik mijn passie hervonden op de trails. Dit was in 2017, om in 2018 de TransAlpine Run met mijn vader te doen. Hoewel ik de TransAlpine niet heb gefinisht, ben ik daarna wel blijven lopen.

Jasper Boot

Ik verwacht in Annecy een mooie klassering te behalen. Vorig jaar heb ik veel internationale bergwedstrijden gedaan - waaronder de Golden Trail Series en een aantal WMRA-wedstrijden - en heb ik mij al mogen meten met hele sterke atleten. Ik hoop in Frankrijk bij de beste 20 berglopers van Europa te horen. Vooral mijn onderdeel uphill is sterk, waardoor daar mijn prioriteit ligt.

 

Ik ben in aanraking met het berglopen gekomen toen ik een paar jaar geleden tweede werd op de Kitzbüheler Hornlauf. Ik eindigde voor de Oostenrijkse bergkampioen en eindigde net achter een Keniaan (en liet ook een hoop Kenianen achter mij). Op de top dacht ik: "Wauw, wat was dit vet! Dit wil ik veel vaker doen." Het jezelf pijn doen op zo'n berg is zo vet, terwijl je op de top geniet van het uitzicht. Vorig jaar werd ik tweede op de Mont Ventoux, zevende tijdens de Zermatt marathon en rende ik naar 4300m hoogte in Amerika (Peak Speak). De avonturen zijn voor mij en mijn vriendin onvergetelijk.

 

Berglopen vind ik veel leuker dan rennen op de weg. Het ligt mij ook een stuk beter dan op de weg. Vorig jaar liep ik in Nederland mijn eerste marathon en finishte ik in een tijd van 2:22,05, maar dat staat wat mij betreft in schril contrast met mijn prestaties in de bergen. Na het EK heb ik nog wedstrijden in Zwitserland, Portugal, Italië, Frankrijk, Slovenië en misschien Amerika. Op 1 mei loop ik nog een bergwedstrijd (1200 hoogtemeters in 5,7 km) in Italië. Ik hoop dat ik dan kan zeggen: "Ik ben helemaal klaar voor het Europees Kampioenschap."

Thijmen van der Loop

Dit gaat mijn eerste race in de bergen worden. Heb nog nooit een race met zoveel hoogtemeters gelopen, dus weet niet precies wat ik ervan moet verwachten. Daarnaast heb ik geen idee wat het niveau van de concurrentie is. Dus probeer mezelf maar zo goed als mogelijk is voor te bereiden in Nederland en dan zie ik op 1 juni vanzelf wel wat dat waard is.

 

Mijn passie voor lopen in de bergen moet zich nog ontwikkelen aangezien dit een nieuwe ervaring voor me gaat worden. Een langere alpine trail wedstrijd lopen stond wel al lang hoog op mijn lijstje met dingen die ik nog graag zou willen doen, hoefde dus niet lang na te denken toen ik voor het EK trail gevraagd werd. Loop wel graag onverhard en ontdek graag nieuwe en mooie plekken tijdens het lopen. Tijdens races heb ik daar dan echter weer weinig oog voor. Ben dan alleen gefocust op uitvoering, voetplaatsing en voeding. Als ik tijdens de Rotterdam Marathon de Kuip over het hoofd kan zien, sluit ik niet uit dat ik het hele meer van Annecy nooit ga zien.

 

Ben z'n zes jaar geleden met ultra lopen in aanraking gekomen. Heb toen enigszins uit het niks besloten de 100km bij de run van Winschoten te lopen, was gewoon benieuwd of ik dat kon. Daarvoor was mijn langste wedstrijd afstand 10km. Het was niet fraai maar had hem wel uitgelopen. Ben er toen achter gekomen dat ik toch wel behoorlijk belastbaar ben en lange afstanden aan kan. Aangezien ik crossen altijd al leuk vond was de stap naar de trails toen makkelijk gemaakt. Sindsdien ieder jaar wel een paar trail wedstrijden, voornamelijk in Nederland, mee proberen te pakken.

Thijs Schrama

Ik kijk er echt naar uit om samen met de top trailatleten van Europa te rennen! Ik volg ze al een tijdje op social media sinds ik zelf begon met trailrunning. Het is gewoon te gek om nu zelf deel uit te maken van dat atletenveld!

 

Er gaat echt niets boven rennen in de bergen. Het is een geweldige manier om tot rust te komen, terwijl je tegelijkertijd dieper gaat dan wanneer je op de weg rent. Om nog maar te spreken over die adembenemende uitzichten! Het geeft hardlopen gewoon een extra kick, met alle technische uitdagingen, kracht en strategie die erbij komen kijken om het beste resultaat neer te zetten.

 

Mijn ouders namen me eigenlijk nooit mee naar de bergen. Maar op de middelbare school ging ik met een vriend op wintersport en vanaf dat moment was ik verkocht aan het bergleven. Het jaar daarop sleepte ik mijn ouders mee de bergen in! Toen ik later in Nederland begon met hardlopen, was de overstap naar trailrunning een no-brainer. Het begon met kleine wedstrijdjes in Nederland, maar de laatste twee jaar zoek ik meer en meer wedstrijden op buiten de landsgrenzen. Van de Ardennen tot aan de Zwitserse Alpen, en hopelijk volgen er nog vele andere plekken!

Allard Sym Sprenger

Een 3 jaar geleden had ik nog nooit van trailrunning als sport gehoord en liep ik altijd, maximaal 10 km over de straat en wandelde ik waar het onverhard was. Toen ik destijds naar Oostenrijk verhuisde, kwam ik dankzij de sport community in aanraking met trailrunning en was direct verkocht. Vanaf dat moment, is het snel gegaan. Van de eerste trailrunning races tot vlakke marathons, altijd genietend van elke stap.

 

Genieten van elke stap, want 6 jaar geleden heb ik een heftig skiongeluk met geluk overleefd en zou ik nooit meer fanatiek een sport kunnen beoefenen. Dit vooruitzicht wilde ik niet zomaar accepteren en ben ik hard gaan werken om het tegendeel te bewijzen en om te laten zien wat je kunt bereiken met de juiste mentaliteit, veerkracht en vastberadenheid alles kunnen overwinnen. Altijd doorgaan, ongeacht de tegenslagen, en blijven proberen om hogerop te komen. Letterlijk ook, want 25 jaar lang heb ik in Friesland onder zeeniveau geleefd.

 

Na 3 jaren revalideren hebben de bergen me naar Oostenrijk getrokken en ondertussen woon ik al bijna 3 jaar permanent in Innsbruck om het leven te leven en van elke dag te genieten terwijl ik elke dag probeer te verbeteren en te motiveren. Nu ben ik in staat om meer te doen dan ooit tevoren, want de afgelopen jaren heb ik nationale titels gewonnen in Skimo en Skyrunning, heb ik persoonlijke successen behaald in trailrunning, en ben ik een eigen internationale trailrunning community begonnen met Dynafit als partner.

 

Voor mij is rennen in de natuur over moeilijk begaanbaar terrein het ultieme gevoel van leven en het avontuur. Het is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een reis van zelfontdekking en groei. Mijn doel tijdens dit EK is daarom ook om in de eerste plaats te genieten, maar zeker alles te geven wat ik in me heb en anderen te inspireren door mijn positieve mindset.

Yvonne Vissers

Ik heb enorm zin in het EK! Geweldig om een aantal dagen met top Nederlandse trailrunners door te brengen en te doen wat onze passie is! Ik hoop fit aan de start te staan, een goede prestatie neer te kunnen zetten en te genieten van de trail.

 

Ik ben ongeveer 10 jaar geleden begonnen het lopen van een eerste trail. Kort, 15 km, maar ik was meteen verkocht. De natuur, het ‘spelen met de ondergrond’ tijdens het naar beneden rennen en lekker kapot gaan op de lange klimmen naar boven! En de geweldige sfeer met gelijkgezinde, natuurliefhebbende, actieve mensen! Over een aantal jaren heb ik het volume opgebouwd en een flink aantal Ultratrails gelopen. De sfeer in de bergen overdag maar ook in de nacht is onbeschrijfelijk. Het geeft telkens weer een enorme kick! Momenteel ren ik wedstrijdjes tussen de 5 (vlak) en de 70 (trails) km. Later in het jaar, na het EK ga ik me concentreren op 2 lange adventure races.