Voor, tijdens en na de evenementen hebben we een begeleidingsstaf die er alles aan doet om de atleten zo goed mogelijk aan de start te krijgen van een race. Maar ook tijdens de race staan ze op de verzorgingsposten en langs het parkoers om de atleten te helpen en aan te moedigen.

Alke Staal

Hoteleigenaar van beroep met een passie voor de bergen. Organiseren zit ook in het bloed en vooral als het voor onze Nederlandsche toppers is vind ik het mooi om alles zo voor ze te regelen dat ze een mooie prestatie kunnen neerzetten tijdens een EK of WK.

 

Net als Bart ben ik al sinds 2015, ook in Anncey, betrokken bij de begeleiding van de Nederlandsche Teams tijdens diverse Trail Running Kampioenschappen maar ook bij de Skyrunning Kampioenschappen. Hoewel beide sporten in Nederland nog niet op grote belangstelling kunnen rekenen, draaien we wel al een paar jaartjes mee en ook nog eens succesvol. Met als absolute hoogtepunt de Wereld- en Europese titels van Ragna Debats. Maar ook de 4de plek van Renée Cardinaals vorig jaar op het EK Skyrunning was een supersterke prestatie. Het mooiste vind ik nog altijd de sfeer en de teamspirit die we als Team NL iedere keer weer hebben. Dan is het echt een eer en genot om ervoor te zorgen dat alle atleten super gemotiveerd en verzorgd aan de start staan. Naast hopelijk een paar mooie individuele topprestaties hoop ik vooral dat we als land een goed resultaat neerzetten.

 

Zelf loop, ren en ski ik graag in de bergen. Verticale races zijn mijn favoriet, maar een lange dag in de bergen met vrienden is toch wel het mooiste wat er is.

Bart van Driel

Mijn naam is Bart van Driel, één van de begeleiders van Team NL tijdens het EK in Annecy 2024. Sinds 2015 ben ik betrokken als begeleider van het Nederlands team tijdens het WK Ultratrail in Annecy. Tof om nu weer terug te zijn. Een mooie gelegenheid om de atleten van het team weer te helpen tijdens hun races tijdens het EK.

 

Via mijn werk (Sales & Marketing Manager van JULBO in NL en BE) heb ik de mogelijkheid gehad om sinds 2013 enkele trails te lopen tijdens de UTMB in Chamonix en de Eiger Ultra Trail in Grindelwald. Helaas kwam er aan mijn trail/hardloop “carrière” een einde toen ik in 2017 een zware knieblessure heb opgelopen. Fijn om in ieder geval in mijn werk en als begeleider van Team NL te kunnen blijven genieten van deze prachtige sport en dito atleten!

 

Het allerbelangrijkste van het komende EK in mijn ogen is dat we al land zijnde een mooie ranking in de top 10 zouden kunnen lopen, in combinatie met mooie individuele resultaten. Laten we alle mensen uit landen met fikse bergen maar weer eens laten zien, dat wij “flatlanders” een aardig potje kunnen trailrunnen.

Maarten Mulder

Als oud topsporter ben ik begonnen met trailrunning omdat ik moest gaan aftrainen van mijn toenmalige sport honkbal. Hardlopen was het idee, maar op het asfalt rennen was niks voor mij. Het bos en de bergen daarentegen; het ultieme gevoel van vrijheid. Inmiddels 10 jaar verder, waarvan 8 jaar trailen, begint mijn lichaam het eindelijk onder de knie te krijgen. Van honkbal naar ultratrailen is een enorme omschakeling, zowel fysiek als mentaal.


Gelukkig als fysiotherapeut en sportperformance trainer weet ik als geen ander dat dit een behoorlijk proces is en je daar een flinke dosis geduld voor nodig hebt. En dat geduld is afgelopen jaar beloond met het finishen van de UTMB.
Ondertussen heb ik in die jaren ook mijn eigen praktijk opgebouwd, van waaruit ik top- en amateursport begeleid maar ook workshops geef tijdens dagen van de AtletiekUnie over het onderwerp krachttraining.


Sinds dit jaar is daar het begeleiden van team NL trailrunning als fysiotherapeut bijgekomen. Een erg leuke uitdaging en ben ik zeer benieuwd of wij als underdog uit het vlakke Nederland wat mooie prestaties kunnen neerzetten. Ik denk dat wij daar een aantal lopers voor hebben die wat mensen zullen verrassen. Wanneer wij als team daar keihard voor werken, is het heel goed mogelijk dat wij wat mooie prestaties kunnen leveren!

Thomas Dunkerbeck

Op 47 jarige leeftijd ben ik 40 jaar een hardloper. De eerste jaren veelal asfalt maar de Wageningse berg en de Grebbeberg hebben al vroeg een aantrekkingskracht op me. Als puber begin ik naast hardlopen ook te fietsen, eerst de racefiets, later vooral de mountainbike. Die combi van bergen en techniek die mountainbiken zo mooi maakt is wat me als loper later maar de trails en de bergen heeft getrokken.

 

Nog steeds hang ik graag de atleet uit, het liefst in de langste en lastigste races ter wereld. Dat brengt me nu niet naar Annecy. In Annecy hoop ik dat de Nederlandse atleten doen wat ze al vaker hebben gedaan: Europa laten zien dat sporters die geboren en getogen zijn in het laagland kunnen excelleren in de bergen en hoop ik als fysiotherapeut met een schat aan ervarings- en inhoudsdeskundigheid daar een steentje aan bij te kunnen dragen voor, tijdens en na de race.

Maak jouw eigen website met JouwWeb